Tweede verdachte gearresteerd in onderzoek naar overlijden Johan van Boxtel

Tweede verdachte gearresteerd in onderzoek naar overlijden Johan van Boxtel

Geplaatst op 19 september 2023, om 13:10 uur

EINDHOVEN/GRAVE – De politie heeft op dinsdagochtend een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Grave. Deze persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Johan van Boxtel in 2017. Vorige week werd al een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden in het kader van dit onderzoek. Enige tijd geleden ontving de politie nieuwe informatie met betrekking tot de moord op Johan van Boxtel, die destijds 32 jaar oud was. Het slachtoffer werd op zondag 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat. Als reactie hierop is het onderzoek heropend, wat leidde tot de arrestatie van de eerste verdachte op maandag 11 september.

Uit de beelden van de moord bleek dat er vermoedelijk tenminste twee betrokkenen waren. Na de eerste aanhouding heeft het Team Grootschalige Opsporing (TGO) intensief vervolgonderzoek uitgevoerd, wat uiteindelijk resulteerde in de arrestatie van de tweede verdachte. Deze tweede verdachte betreft de eerder genoemde 42-jarige man uit Eindhoven. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

Ten tijde van zijn aanhouding verbleef hij al in de Penitentiaire Inrichting in Grave in verband met een ander lopend onderzoek.

Het politieonderzoek is nog steeds gaande, en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het publiek wordt opnieuw opgeroepen om eventuele informatie te delen die kan bijdragen aan de oplossing van deze zaak. Zelfs de kleinste details kunnen van waarde zijn voor het onderzoek. Het is mogelijk om anoniem te melden via Meld Misdaad Anoniem (MMA) of andere beschikbare kanalen.

De moord op Johan van Boxtel vond geruime tijd geleden plaats, en het is begrijpelijk dat de herinneringen hieraan vervaagd zijn. In juli 2018 werd deze zaak uitgebreid behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.