Twee aanhoudingen in lopend onderzoek naar inbraak en aanrijding

Twee aanhoudingen in lopend onderzoek naar inbraak en aanrijding

Geplaatst op 19 september 2023, om 10:42 uur

AMSTERDAM – In het lopende onderzoek naar een inbraak en een verlaten plaats ongeval in de nacht van 19 op 20 juli 2023 aan de Kinkerstraat heeft de politie dinsdagochtend twee personen gearresteerd. Deze verdachten zijn mannen van 18 en 38 jaar oud en zijn woonachtig in Amsterdam. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij deze ernstige incidenten. Eerder werd een 19-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met deze zaken.

Bij het ongeval raakte een fietser zwaargewond na een botsing met een auto. De fietser overleefde de aanrijding na reanimatie en bracht vervolgens geruime tijd in het ziekenhuis door alvorens zijn revalidatie thuis voort te zetten. De inzittenden van de auto waren kort daarvoor betrokken bij een inbraak in een tabakswinkel in dezelfde straat en vluchtten daarna in het voertuig. Na de aanrijding stopten ze niet en het voertuig werd later zonder inzittenden aangetroffen op de Pieter Langendijkstraat. Een van de verdachten zit nog steeds vast in verband met de inbraak en aanrijding.

Dinsdagochtend heeft de politie twee andere mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak in de tabakswinkel en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Het rechercheonderzoek gaat onverminderd door en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen in deze zaak.

De aangehouden verdachten zijn geïdentificeerd als resultaat van een uitgebreid rechercheonderzoek naar de omstandigheden rondom de inbraak en de aanrijding. Dankzij de inzet en expertise van verschillende politie-experts, waaronder de Forensische Opsporing en de Verkeersongevallenanalyse, konden de verdachten worden opgespoord en gearresteerd.