Brand op College veroorzaakt volledige lesuitval

Brand op College veroorzaakt volledige lesuitval

Geplaatst op 19 september 2023, om 11:05 uur

VUGHT – Op het Maurick College in Vught heeft dinsdagochtend gedurende korte tijd een brand plaatsgevonden in een opslagruimte voor practicumdocenten. Volgens de directie valt de schade mee, maar als gevolg van de aanwezige rook in het gebouw zijn alle lessen voor de dag geannuleerd.

De brand ontstond rond 5:30 uur op de bovenste verdieping van de school. Volgens de directie betrof het een kleine brand en bleef de schade beperkt. De betreffende opslagruimte wordt gebruikt door docenten voor de voorbereiding van practicumlessen voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie.

Vanwege de verspreiding van rook op de bovenste verdieping en de aanhoudende geur is besloten om de school op dinsdag gesloten te houden. Vanwege een geplande studiedag zouden de leerlingen normaal gesproken slechts drie uur op school zijn. Het besluit over het al dan niet hervatten van de lessen op woensdag zal worden genomen op dinsdagmiddag.

Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend.

Foto’s: Bart Meesters