Ontsnapt kalf zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg

Ontsnapt kalf zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg

Geplaatst op 19 september 2023, om 22:29 uur

BARNEVELD – Dinsdagavond in de buurt van de A30 bij afrit Scherpenzeel bleek dat het spreekwoord ‘wanneer één schaap over de dam is volgen er meer’ niet van toepassing is op kalveren. Een ontsnapt kalf zorgde voor gevaarlijke situaties op de weg.

De hulpdiensten werden rond 21:30 uur gealarmeerd omdat het kalf zich op de Renswoudsestraatweg en de Scherpenzeelseweg bevond. Aangezien het dreigde de A30 op te lopen, werd ook Rijkswaterstaat ingeschakeld.

Met de hulp van omstanders slaagden ze erin om het kalf te vangen en in een veeaanhanger te plaatsen. Vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het kalf moest aan de hand van het oornummer worden bepaald waar het thuishoorde.

Het kalf raakte niet gewond tijdens zijn avontuurlijke ontsnapping en er deden zich geen ongevallen voor op de weg.

Foto’s: Persbureau Heitink