8 jaar cel en 10 jaar rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval

8 jaar cel en 10 jaar rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval

Geplaatst op 19 september 2023, om 21:26 uur

ROTTERDAM – Een 22-jarige Rotterdammer werd dinsdag geconfronteerd met een eis van 8 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 10 jaar wegens zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval op de A20 op 7 mei 2021. Hierbij is een bestuurder van een ander voertuig om het leven gekomen. De verdachte wordt beschuldigd van doodslag en twee pogingen daartoe.

De Rotterdammer, die nog een beginnend bestuurder was, reed die dag met drie andere inzittenden met buitensporige snelheid op de A20. Hij behaalde snelheden van rond de 250 kilometer per uur. Tijdens deze roekeloze rit raakte de verdachte eerst een personenauto, nadat de bestuurder van deze auto na een inhaalmanoeuvre terug wilde keren naar de rechterbaan. Dit voertuig kwam tot stilstand tegen de vangrail.

Het volgende voertuig dat werd geraakt, behoorde tot het dodelijke slachtoffer. Dit voertuig raakte in een slip en sloeg meerdere malen over de kop. De bestuurder, een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, heeft dit niet overleefd. De inzittenden van de auto van de verdachte en de bestuurder van de auto die als eerste werd geraakt, kwamen er gelukkig met lichte verwondingen vanaf.

Direct na het ongeluk werden een ademtest en speekseltest afgenomen bij de verdachte. De ademtest wees uit dat hij niet te veel had gedronken, maar de speekseltest toonde aan dat de verdachte cannabis had gebruikt. Bovendien bleek uit onderzoek op zijn telefoon dat hij tijdens het rijden aan het filmen was.

Over twee weken zal de rechter uitspraak doen.