Veel schade na explosie in portiek

Veel schade na explosie in portiek

Geplaatst op 18 september 2023, om 08:20 uur

AMSTERDAM – En wederom zijn de hulpdiensten in Amsterdam uitgerukt vanwege een explosie in de hoofdstad. Rond kwart voor vijf vond er een explosie plaats in een portiek aan de Haspelsstraat.

De bewoners van het complex moesten allerijl hun woning verlaten. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft het de boel geventileerd om de rook uit het pand te blazen. In de woningen zijn metingen verricht of alle schadelijke rook weg was. De bewoners mochten vervolgens weer terug naar hun woning.

In de hal zijn onder meer een gedeelte met brievenbussen door de klap kapot verwoest. De politie heeft de boel afgezet en er zal sporenonderzoek plaatsvinden. De afgelopen tijd zijn er veel explosies in de hoofdstad.

Foto’s: Michel van Bergen