Opnieuw kinderen aangehouden bij blokkade A12

Opnieuw kinderen aangehouden bij blokkade A12

Geplaatst op 15 september 2023, om 20:40 uur

DEN HAAG – Sinds zaterdag 9 september is de politie in Den Haag dagelijks aanwezig om de geplande klimaatdemonstraties en aangekondigde blokkades van de A12 te beheren. Op vrijdag verzamelden honderden klimaatactivisten zich opnieuw om te demonstreren.

Tijdens de blokkade van de A12 werden vrijdag bijna 400 personen door de politie aangehouden. Voordat de politie overgaat tot arrestaties, wordt standaard de mogelijkheid geboden aan zogenaamde kwetsbare groepen om te vertrekken. Dit omvat ook kinderen en hun begeleiders of ouders.

Vandaag hebben agenten opnieuw kwetsbare groepen en kinderen begeleid om de blokkade te verlaten, hoewel niet iedereen van deze gelegenheid gebruikmaakte. Hierdoor werden enkele kinderen onder de aangehouden personen.