Tieners aangehouden voor openlijk geweld en diefstal

Tieners aangehouden voor openlijk geweld en diefstal

Geplaatst op 12 september 2023, om 10:08 uur

BADHOEVEDORP/HOOFDDORP – De recherche in Kennemerland heeft op dinsdag drie tieners aangehouden in verband met een onderzoek naar openlijke geweldpleging, diefstal met geweld in vereniging en een poging tot straatroof in Hoofddorp en Badhoevedorp. De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij één of meerdere van deze incidenten.

Op 6 mei 2023, omstreeks 16:30 uur, vond een openlijke geweldpleging en een poging tot straatroof plaats op de Marktlaan in Hoofddorp. Een 14-jarige jongen uit Hoofddorp raakte hierbij gewond. Twee dagen later, op maandag 8 mei 2023, omstreeks 20:30 uur, werden twee minderjarige jongens slachtoffer van een diefstal met geweld bij de speeltuin aan de Toevluchtstraat in Badhoevedorp. Deze incidenten vonden plaats in vereniging. Uit het onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen deze verschillende incidenten.

De verdachten zijn drie jongens van 18, 14 en 16 jaar oud, afkomstig uit Amsterdam, Duivendrecht en Rijssen (Overijssel). Ze zijn op dinsdagochtend in hun woonplaatsen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche zal het onderzoek voortzetten en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.