Hoogbejaarde man krijgt schrik van zijn leven tijdens bezoek van insluipers

Hoogbejaarde man krijgt schrik van zijn leven tijdens bezoek van insluipers

Geplaatst op 12 september 2023, om 13:00 uur

OOSTERHOUT – Een hoogbejaarde bewoner van een appartementencomplex aan De Doelen in Oosterhout, Brabant, werd maandag geconfronteerd met twee insluipers, volgens een melding van de politie op dinsdag. Het duo vertrok later zonder buit en liet het slachtoffer ongedeerd maar zeer geschrokken achter. De man was zo aangedaan dat een ambulance werd opgeroepen.

Rond 17.00 uur zat de bewoner aan zijn keukentafel toen plotseling een gezette man met een getinte huidskleur zijn kamer binnenkwam. De bewoner schatte zijn leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Deze persoon duwde de bewoner herhaaldelijk terug in zijn stoel als hij probeerde op te staan en eiste geld. Dit werd echter niet gegeven. Niet veel later kwam een tweede man de woning binnen. Samen doorzochten ze de woning, maar vertrokken vervolgens zonder waardevolle buit.

Na het vertrek van de daders belde het zwaar geschrokken slachtoffer een familielid, waarna de politie werd gealarmeerd. De hoogbejaarde bewoner was zo geschrokken dat een ambulance werd opgeroepen. Ambulancemedewerkers onderzochten de bewoner in zijn woning, maar er bleek gelukkig niets ernstigs met hem aan de hand te zijn.