Dode door brand in kliniek

Dode door brand in kliniek

Geplaatst op 7 september 2023, om 09:42 uur

POORTUGAAL – In een kliniek in Poortugaal, Zuid-Holland, waar psychiatrische patiënten verblijven die mogelijk in aanraking zijn gekomen met justitie vanwege hun aandoening, heeft een brand plaatsgevonden waarbij een persoon is overleden. De brand brak uit op woensdagavond en duurde tot de nacht van woensdag op donderdag in het gebouw aan de Kijvelandsekade, in de nabijheid van Rotterdam.

Het gebouw werd ontruimd, en de psychiatrische patiënten werden elders op het terrein van de kliniek opgevangen, volgens de informatie van de veiligheidsregio. De brand werd gedurende de nacht geblust, en een deel van de patiënten keerde terug naar hun kamers. Voor de bewoners die niet kunnen terugkeren, wordt passende interne opvang geregeld, aldus de veiligheidsregio.

Een woordvoerster van de brandweer vermeldde dat de brand begon in een gebouw naast een tbs-kliniek, waar eveneens psychiatrische patiënten worden behandeld. In eerste instantie werd gemeld dat er meerdere gewonden waren, maar niemand liep verwondingen op die ziekenhuisopname noodzakelijk maakten. Echter, iets na 03.00 uur werd gemeld dat er toch een persoon was overleden.

De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht.