Vrouw overleden die werd aangereden terwijl ze op bankje zat

Vrouw overleden die werd aangereden terwijl ze op bankje zat

Geplaatst op 7 september 2023, om 12:00 uur

LEIDEN – In Leiden is de vrouw die woensdag werd aangereden door een automobilist terwijl ze op een bankje zat, overleden. De politie heeft dit op donderdag gemeld. Het tragische incident vond plaats op het plein voor station Leiden Centraal. Het 55-jarige slachtoffer zat rustig op een bankje voor het treinstation toen een automobilist het plein op reed en in botsing kwam met de vrouw.

De politie heeft verklaard dat er geen opzet in het spel was. De vrouw liep ernstige verwondingen aan haar benen op als gevolg van de aanrijding. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze woensdagavond overleed.

Het ongeval vond plaats rond 13.00 uur, op een moment dat er veel mensen op het plein aan de Bargelaan aanwezig waren. Hierdoor waren er talloze getuigen van het incident. Slachtofferhulp is ingeschakeld om hen bij te staan.