Bewoner springt uit slaapkamerraam tijdens overval

Bewoner springt uit slaapkamerraam tijdens overval

Geplaatst op 6 september 2023, om 12:55 uur

LEEUWARDEN – De bewoner van een huis aan de Schieringerweg in Leeuwarden is op vroeg wakker. Omstreeks 05:20 uur hoort hij de deurbel. Wanneer hij zijn voordeur opent, duwen twee verdachten hem met geweld achteruit. In paniek springt het slachtoffer zijn slaapkamerraam uit en ontvlucht de woning.

De verdachten nemen verschillende spullen uit de woning van het slachtoffer (een 26-jarige man) mee. Ook stelen ze zijn autosleutels. De verdachten rijden weg in de auto van het slachtoffer.

De recherche onderzoekt de woningoverval. Dat onderzoek bestaat onder meer uit een buurtonderzoek. De politie komt graag in contact met getuigen die in de vroege ochtend van 6 september opvallende zaken hebben gezien in de omgeving van de Schieringerweg.