Fietser ernstig gewond na aanrijding door auto

Fietser ernstig gewond na aanrijding door auto

Geplaatst op 1 september 2023, om 08:15 uur

AMSTERDAM – Een fietser is vrijdagochtend ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in Amsterdam. Het slachtoffer werd even na drie uur aangereden door een auto in de Kinkerstraat. Volgens getuigen vloog het slachtoffer vervolgens enkele meters door de lucht voor hij op de grond terecht kwam.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is na de eerste zorg, met spoed, naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De Kinkerstraat was door het ongeval gestremd voor het overige verkeer. De politie doet een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Rond een uur raakte er ook al een fietser ernstig gewond bij een ongeval in dezelfde straat. Dit slachtoffer kwam met het wiel in de tramrails waarna deze lelijk ten val kwam.

Foto’s: Inter Visual Studio / Michel van Bergen