Politie zoekt specifieke getuigen van overleden man (35)

Politie zoekt specifieke getuigen van overleden man (35)

Geplaatst op 29 augustus 2023, om 15:23 uur

SINT ANNAPAROCHIE – Langs de Middelweg-Oost (N393) in de buurt van Sint-Annaparochie is op vrijdag omstreeks 01:00 uur een overleden man van 35 jaar uit Leeuwarden aangetroffen. De politie onderzoekt de omstandigheden van zijn overlijden.

Omstreeks 01:00 uur ontving de politie meldingen van twee automobilisten over een persoon op de Middelweg-Oost, bij de bushalte nabij de kruising met de Langhuisterweg. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de man al overleden te zijn. Tevens is gebleken dat de twee voertuigen het slachtoffer wel hebben geraakt, maar hoogstwaarschijnlijk lag de man al op de weg voordat de bestuurders hem raakten. Deze twee automobilisten worden daarom beschouwd als getuigen.

Het politieonderzoek naar de omstandigheden rondom het overlijden is nog gaande. Er is uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd en de politie heeft gesprekken gevoerd met de melders, potentiële getuigen en andere betrokkenen. Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat tussen 00:50 en 01:05 uur minstens één ander voertuig over de Middelweg-Oost heeft gereden in de richting van Vrouwenparochie. De bestuurder van dit voertuig is van belang voor het onderzoek. Het kan eveneens zijn dat tussen 00:45 en 01:15 uur andere automobilisten, fietsers of voetgangers op de Middelweg-Oost tussen Sint-Annaparochie en Vrouwenparochie hebben gereisd. Hun getuigenissen kunnen mogelijk meer inzicht verschaffen in hoe de man op de weg is beland en wat er uiteindelijk tot zijn overlijden heeft geleid.

De politie roept potentiële getuigen op zich te melden, met als doel de omstandigheden omtrent het tragische voorval te verhelderen.