Verwarde man in psychose valt van het dak nadat arrestatieteam ingrijpt

Verwarde man in psychose valt van het dak nadat arrestatieteam ingrijpt

Geplaatst op 27 augustus 2023, om 21:25 uur

TILBURG – Op zondagavond rond 19.30 uur klom een verwarde man op het dak van een woning aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Na het naar beneden gooien van dakpannen, werd het arrestatieteam ingeschakeld.

Een politieonderhandelaar heeft geprobeerd de man van het dak te praten. Hierop werden een arrestatieteam, ambulance en brandweer opgeroepen, die kort daarna bij de woning arriveerden. Voor de woning werd een reddingskussen op de grond geplaatst.

Met behulp van een hoogwerker van de brandweer werd getracht contact te maken met de man en hem opnieuw te overtuigen om van het dak af te komen. Er wordt vermoed dat hij zich in een psychose bevindt.

Uiteindelijk is de man van het dak gevallen. Hij raakte hierbij gewond. De politie heeft aangegeven dat er hulp geregeld wordt voor de man.

Foto’s: Toby de Kort