Dronken Nederlander steelt plezierjacht in België, veel schade

Dronken Nederlander steelt plezierjacht in België, veel schade

Geplaatst op 27 augustus 2023, om 18:01 uur

LEUVEN – Een 34-jarige Nederlander die enkele dagen in België verbleef maar geen slaapplaats had, is een boot binnengedrongen die aangemeerd lag in Leuven. De man richtte heel wat schade aan. De eigenaar van het plezierjacht waarschuwde de politie die de Nederlander kon oppakken.

Volgens de bezitter is de ravage enorm en bedraagt de schade 21.000 euro. Hij had de boot nog maar net gekocht. Hij werd gewaarschuwd door een kameraad van de woonboot die naast zijn plezierjacht aangemeerd ligt.

“Hij zei me dat mijn boot verdwenen was. Ik keek even rond. En nog geen 300 meter verder zag ik de boot ronddobberen met een man aan boord. Ik sprak de persoon aan. Ik ben je boot aan het schoonmaken, zei hij. Mijn kameraad is dan aan boord gegaan en we hebben de politie van Leuven gebeld. Die hebben de man meegenomen voor verhoor”, vertelt eigenaar Christoph Selderslagh (44) tegen Vlaamse media.

“Die Nederlander leek onder invloed. Hij droeg mijn broek en T-shirt. Hij heeft mijn voorraad bier opgedronken, maakte eten klaar, trok elektrische kabels los en probeerde toen weg te varen met de boot. Maar hij kreeg de motor niet gestart.”