Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding duo

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding duo

Geplaatst op 26 augustus 2023, om 16:01 uur

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft vrijdag in Rotterdam bij de aanhouding van twee mannen van 37 en 39 jaar oud een waarschuwingsschot gelost. Dat gebeurde nadat een vrouw tegen de politie had gezegd dat ze was bedreigd met een vuurwapen, meldt de politie zaterdag.

Volgens de politie gebeurde de bedreiging op de Boermarke. De twee mannen gingen er daarna in een busje vandoor. Bij de aanhouding van de verdachten op het Oostplein in het centrum van de stad loste de politie een waarschuwingsschot omdat ze niet wilden meewerken.

De 37-jarige man en tevens bestuurder van het busje bleek onder invloed te zijn. Ook lagen er drank, een lachgascilinder en meerdere ballonnen in zijn auto. Er is geen vuurwapen gevonden, aldus de politie.