Herstel na gevallen betonblokken duurt tot vrijdagochtend

Herstel na gevallen betonblokken duurt tot vrijdagochtend

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 22:51 uur

ZONZEEL Op de A16 bij knooppunt Zonzeel richting Breda verloor een vrachtwagen donderdagmiddag meerdere betonblokken. Deze blokken, elk met een gewicht van 1000 kilo, lagen verspreid over het wegdek en veroorzaakten schade aan de weg. De betonblokken zijn inmiddels van de weg verwijderd, maar de reparatiewerkzaamheden worden verwacht tot vrijdagochtend, aldus de ANWB. De weg moet weer volledig toegankelijk zijn voor de ochtendspits.

Het verlies van de lading zorgde tijdens de avondspits voor aanzienlijke vertraging op de A16 van Rotterdam naar Breda. Tussen knooppunt Ridderkerk en knooppunt Zonzeel bedroeg de extra reistijd bijna twee uur volgens de ANWB. De politie adviseerde om een alternatieve route te nemen.

Op dit moment zijn nog steeds twee rijstroken gesloten, wat tot verdere verkeershinder leidt.

Foto’s: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie op X en Tom van der Put