Eigenaar dooft beginnende autobrand met tuinslang, brandweer doet nacontrole

Eigenaar dooft beginnende autobrand met tuinslang, brandweer doet nacontrole

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 23:15 uur

BOXTEL – Kort voor 22.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een incident met een auto op de Kleine Beemd in Boxtel.

Terwijl de auto in beweging was, werd er een brandlucht opgemerkt. Bij thuiskomst werd de auto onder de carport geparkeerd en bleek er iets te smeulen aan de voorzijde van het voertuig. Met behulp van een tuinslang werd het smeulende gedeelte geblust, en er werd meteen alarm geslagen. De brandweer arriveerde op de locatie, maar het vuur was al gedoofd. Desondanks was het voorruit van de auto nog aanzienlijk warm, dus de brandweerlieden koelden het met extra bluswater. De inzet van de hulpdiensten trok de aandacht van omwonenden. Dankzij het snelle optreden kon erger worden voorkomen.

Indien de brand werkelijk was uitgebroken, had zowel de auto als de carport in vlammen kunnen opgaan, evenals die van de buren.

Foto’s: Sanders van Gils