Fietser redt leven van koe die in sloot ligt

Fietser redt leven van koe die in sloot ligt

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 16:30 uur

BABBERICH – Een alerte fietser heeft donderdagmiddag het leven van een koe gered. Terwijl de fietser onderweg was van Herwen naar Babberich, merkte deze op ongeveer 300 meter afstand in het weiland iets op dat in de sloot lag.

In eerste instantie dacht de fietser dat het om gedumpt afval ging in het natuurgebied genaamd “De Geldersewaard” langs de Brugweg in Babberich. Na dichterbij te komen, merkte de fietser echter dat het “afval” plotseling bewoog en in werkelijkheid een koe bleek te zijn. Eerste pogingen om de koe te bevrijden mislukten, en de fietser wist niet van welke boerderij de koe afkomstig was. Hierop werd besloten om de brandweer te bellen.

Zowel de brandweereenheden van Pannerden als Lobith kwamen ter plaatse en werkten samen met de boer om de koe uiteindelijk te bevrijden. Hoewel onduidelijk was hoelang de koe al in deze benarde situatie zat, was duidelijk dat het enige tijd was. De koe lag te trillen van de kou en was na de reddingsoperatie te vermoeid om zelfstandig op te staan.

De boer houdt de koe in de gaten. De reddingsactie trok veel aandacht, niet alleen van mensen, maar ook andere koeien in het weiland toonden veel interesse in het gebeuren.

Foto’s: Persbureau Heitink