Drie jongeren aangehouden na gooien molotovcocktail naar politiebureau

Drie jongeren aangehouden na gooien molotovcocktail naar politiebureau

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 17:50 uur

HEERLEN – In Heerlen zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie jongeren door de politie aangehouden nadat ze een molotovcocktail over de toegangspoort van een politiebureau aan de Spoorsingel in Heerlen hadden gegooid. Het resultaat was beperkte schade aan een geblakerde vloer en er vielen geen gewonden. Een doortastend optreden heeft mogelijk een ernstigere situatie voorkomen.

Cameratoezichtmedewerkers van de gemeente Heerlen volgden via camerabeelden nauwlettend de bewegingen van twee van de drie verdachten en hun handelingen. Onmiddellijk na het incident werden de twee mannen van 19 jaar oud en afkomstig uit Heerlen en Hoensbroek, gearresteerd. Een derde verdachte, 21 jaar oud, werd later aangehouden vanwege zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de brandstichting.

‘De ernst van dit incident wordt zeer serieus genomen’, aldus Danny Frijters, de recherchechef in Limburg. Hij benadrukt dat dit bureau geen openbare functie heeft, maar van grote waarde is voor de Limburgse recherche. Het snel en adequaat handelen van het Cameratoezicht-team van de gemeente Heerlen, het Operationeel Centrum van de politie en de collega’s van Basisteam Heerlen heeft erger voorkomen.

De rechercheurs op dit bureau zetten zich onvermoeibaar in voor het bestrijden van criminaliteit, het oplossen van zaken en dragen direct bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de provinciebewoners. Het is dan ook ernstig dat dit voorval heeft plaatsgevonden. Het onderzoek naar het motief achter deze daad is nog in volle gang.

De drie verdachten bevinden zich momenteel in hechtenis.