VIDEO: Poging tot diefstal bij pomp eindigt in aanrijding: Medewerker gewond achtergelaten

VIDEO: Poging tot diefstal bij pomp eindigt in aanrijding: Medewerker gewond achtergelaten

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 21:04 uur

KOCKENGEN – Op dinsdagmiddag 14 februari was een 65-jarige man aan het werk bij de bezinepomp aan de Kerkweg in Kockengen. Toen een klant wilde wegrijden zonder te betalen, werd de pompbediende aangereden. Hij raakte hierbij gewond. De beelden zijn eerder gedeeld in de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op 5 juli 2023. Maar zonder resultaat.

Die middag was de man rond 13.30 uur aan het werk bij de garage naast de pomp. Hij zag een witte Volkswagen Golf aan komen rijden. De auto viel meteen op omdat de kentekenplaten waren afgeplakt. De medewerker liep op de auto af en stelde een aantal vragen aan de bestuurder over de auto. De pompmedewerker had er geen goed gevoel bij en bleef bij de auto staan.

Ineens stapte de bestuurder in en wilde hij wegrijden, zonder te betalen. De medewerker ging voor de auto staan om ervoor te zorgen dat hij niet weg kon rijden. Maar de automobilist was niet van plan om te blijven staan. Hij reed toch weg waardoor het slachtoffer een aantal meter werd meegesleurd door de auto en op de grond terecht kwam. Hij liep hierbij verwondingen op aan zijn arm en been. De automobilist gaf hierna nog meer gas en ging er vandoor.

Samenvatting van het signalement van de automobilist:
Man, tussen 20 en 30 jaar. Ongeveer 1.80 meter. Licht getint. Kort zwart haar, petje, zwart vest en lichtgrijze broek

Samenvatting van het auto signalement:
Auto: Witte Volkswagen Polo (mogelijk GTI). Velgen: Zwarte specifieke velgen. Achterzijde: Zwarte diffuser. Merktekens: Zwarte merktekens. Voorzijde: Neppe sportieve bumper, steenslag op motorkap en afgebladderde verf op voorbumper. Kenteken: J-519-.. (op afgeplakte kentekenplaten)

Foto: politie