Recherche houdt man (24) aan voor vermeend zedenmisdrijf

Recherche houdt man (24) aan voor vermeend zedenmisdrijf

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 20:44 uur

GRONINGEN – De recherche heeft woensdagmiddag een man gearresteerd op verdenking van een zedenmisdrijf dat vorige week vrijdagochtend plaatsvond op de Driebondsweg in Groningen.

De man is overgebracht naar een cellencomplex en wordt momenteel ondervraagd. Het betreffende zedenincident vond plaats op vrijdagochtend 18 augustus rond 5:00 uur op de Driebondsweg, net buiten de stad Groningen. Het slachtoffer is een jonge vrouw. Na het incident verliet de verdachte de plaats van het misdrijf. Een Team Grootschalige Opsporing startte die vrijdag een uitgebreid onderzoek. In het kader van dit onderzoek is vandaag een verdachte aangehouden.

De verdachte is een 24-jarige man uit Uithuizen. Hij werd woensdag aan het einde van de middag in Groningen gearresteerd. Het onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij het zedenmisdrijf wordt voortgezet. De verdachte wordt vastgehouden onder volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.