Twee mannen van vechtpartij studentencampus vrijgelaten

Twee mannen van vechtpartij studentencampus vrijgelaten

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 11:46 uur

NIJMEGEN – Twee verdachten die vastzaten voor de mishandeling van studenten op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen zijn dinsdagavond vrijgelaten. Wel blijven ze verdachten in de zaak, meldt de politie woensdag. De twee mannen van 38 jaar uit Nijmegen en 18 jaar uit Oegstgeest zouden studenten van de rechts-nationalistische studentenvereniging GNSV hebben verwond tijdens een introductiemarkt.

Het tweetal is verhoord en hun dossier is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Die bepaalt of de mannen voor de rechter moeten verschijnen.

Volgens de politie ging de vechtpartij maandag om een “conflict tussen twee groepen mensen om verschillende meningen”. Een derde man (32) uit Nijmegen die na het incident was opgepakt was eerder al vrijgelaten. Bij de vechtpartij raakten drie personen lichtgewond.

Door: ANP