Meerdere aanhoudingen na geweldsincident met drie gewonden in park

Meerdere aanhoudingen na geweldsincident met drie gewonden in park

Geplaatst op 17 augustus 2023, om 15:57 uur

AMSTERDAM – In het Vondelpark heeft op woensdagavond een incident met geweld plaatsgevonden. Drie personen raakten gewond en er zijn drie verdachten aangehouden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de recherche, die getuigen oproept om zich te melden.

Omstreeks 21.10 uur werden politieagenten naar het Openluchttheater in het Vondelpark gestuurd vanwege een vermeende vechtpartij waarbij ook een steekincident zou hebben plaatsgevonden. Bij aankomst van de politie was de vechtpartij gestopt, maar er werden meerdere gewonde personen aangetroffen. Een 33-jarige man zonder vast woonadres had een ernstige steekwond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het tweede slachtoffer was aangevallen met een slagwapen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer liep lichte verwondingen aan zijn arm op.

De politie probeerde de toedracht van het incident en de verwondingen van de drie slachtoffers te achterhalen, maar dit bleek niet helder te zijn. Eén van de slachtoffers verklaarde dat hij die middag in het Vondelpark was en daar door drie mannen was aangesproken en aangevallen terwijl hij op een bankje zat in de buurt van een standbeeld. Dezelfde mannen zouden ’s avonds opnieuw betrokken zijn bij het geweldsincident.

Gezien de onduidelijkheid werden twee van de slachtoffers ook als verdachten aangehouden. Het betreft een 30-jarige Amsterdammer en een 32-jarige man uit Katwijk. Een derde verdachte, een 37-jarige man uit Amsterdam, werd eveneens aangehouden. Alle drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zullen worden verhoord over hun mogelijke rol bij het geweldsincident.