Binnenvaartschip botst tegen brug

Binnenvaartschip botst tegen brug

Geplaatst op 17 augustus 2023, om 10:47 uur

STROOBOS – Een binnenvaartschip, beladen met raapzaadolie, is tijdens de nacht van woensdag op donderdag tegen de brug van Stroobos aangevaren. Als gevolg van de aanvaring is de stuurhut in het water terechtgekomen.

Het incident vond plaats omstreeks 02.45 uur. De brandweerkorpsen van Buitenpost, Surhuistereen, Grou en Burgum, evenals duikers uit Groningen, werden opgeroepen. Ook een ambulance en de politie arriveerden op de locatie. Op dat moment was niet duidelijk of er personen in het water waren beland. Bij aankomst van de hulpdiensten werd snel vastgesteld dat niemand in het water was geraakt.

Een omwonende werd gewekt door een luide knal. De eigenaar van het schip verklaarde dat hij meende dat het schip onder de brug door kon varen. Rijkswaterstaat en de Landelijke Eenheid van de politie kwamen ter plaatse om verder onderzoek uit te voeren.

De brug is geopend om scheepvaartverkeer in ieder geval weer door te laten. Autoverkeer dient nog om te rijden.

Foto’s: Jelke Jongsma