Poging tot gewapende overval op nachtwinkel

Poging tot gewapende overval op nachtwinkel

Geplaatst op 16 augustus 2023, om 12:45 uur

AMSTERDAM – In de nacht van dinsdag op woensdag is een medewerker van een nachtwinkel aan de Pampuslaan in Amsterdam het slachtoffer geworden van een poging tot een gewapende overval.

Rond 02.50 uur betreden twee gewapende personen, gekleed in volledig zwart en met bivakmutsen op, de nachtwinkel. Op dat moment is er slechts één medewerker aanwezig in de winkel. De overvallers dwingen het slachtoffer om geld af te geven en gaan dan over tot ernstige mishandeling van het slachtoffer. Na de daad laten ze de winkel in wanorde achter. De verdachten zouden zijn gevlucht in de richting van het Joris Ivensplein.

Bij de overval heeft het slachtoffer verwondingen opgelopen, en is  voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De recherche voert op dit moment een onderzoek uit en tracht mensen te vinden die meer informatie hebben over deze overval.

Er is gezocht door meerdere politieagenten in de omgeving, maar de overvallers zijn tot nu toe niet aangehouden. Forensische onderzoek specialisten zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.