Bestuurder ziet betonnen afzetting over het hoofd en crasht

Bestuurder ziet betonnen afzetting over het hoofd en crasht

Geplaatst op 12 augustus 2023, om 18:28 uur

EINDHOVEN – Op zaterdag heeft een automobilist een betonnen afzetting over het hoofd gezien en is er vol op ingereden. Dit incident vond plaats op de kruising van de Kanaaldijk-Zuid en de Hugo van der Goeslaan. De bestuurder van het voertuig raakte hierbij gewond.

Ambulancepersoneel heeft de bestuurder gecontroleerd en na de beoordeling is besloten om de gewonde persoon per ambulance naar het ziekenhuis te vervoeren voor verder onderzoek.

Getuigen en de bestuurder zelf verklaarden dat de auto aanvankelijk bovenop de betonnen afzetting bleef staan. Naar verluidt stapte een vrouw uit het voertuig, waarna de auto begon te kantelen. Voordat het voertuig tussen de afzettingen op zijn zijkant belandde, had de vrouw zich reeds in veiligheid gebracht. Het viel op dat de vrouw niet op de plaats van het ongeval bleef en vertrok voordat de hulpdiensten arriveerden. Hierdoor heeft de politie nog geen gelegenheid gehad om met haar te spreken.

De bergingsdienst heeft de beschadigde auto opgehaald en afgevoerd. Tijdens deze procedure heeft de politie tijdelijk de kruising afgesloten.

Foto’s: Arno van der Linden