Am aangehouden om mishandeling van onder meer agenten

Am aangehouden om mishandeling van onder meer agenten

Geplaatst op 12 augustus 2023, om 19:39 uur

TILBURG – Een 38-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Tilburg aangehouden, onder meer wegens de mishandeling van agenten. Ook zou hij in een café in het uitgaanscentrum van Tilburg een bezoeker hebben mishandeld.

De politie kreeg van dat laatste incident omstreeks 03.15 uur een melding en ging eropaf. Bij aankomst van de agenten bij het café aan de Paleisring kwam de vermoedelijke dader net naar buiten. Nadat hij door de politie werd aangesproken, sloeg hij direct met gebalde vuist met daarin een bierglas een van de agenten tegen het hoofd. De hoofdwond die daardoor ontstond, moest later in het ziekenhuis worden gehecht.

De Tilburger werd aangehouden, maar pleegde daarbij flink verzet. Bij de aanhouding kreeg een andere agent nog een klap op zijn hoofd. Daarbij raakte hij lichtgewond. Op het politiebureau bleek dat de man had gedronken. Hij is opgesloten in een cel.