Vier inzittenden in 45 km auto: kind op schoot en vrouw in kofferbak

Vier inzittenden in 45 km auto: kind op schoot en vrouw in kofferbak

Geplaatst op 10 augustus 2023, om 08:20 uur

SLIEDRECHT – De politie heeft woensdag een 45 kilometer auto aan de kant gezet in Sliedrecht. Dit type auto mag officieel slechts twee inzittenden hebben, maar er bevonden zich vier personen in het voertuig. Een klein kind zat bij de passagier op schoot, en er was zelfs een vrouw in de kofferbak aanwezig.

De agenten merkten het opvallende uiterlijk van het autootje tijdens het rijden en besloten om te keren en het voertuig te stoppen. Toen ze nader inspecteerden, ontdekten ze naast de bestuurder, bijrijder en het kind nog een persoon in het voertuig. Deze vrouw bevond zich in de kofferbak, wat bij een eventueel ongeval erg gevaarlijk is.

De 22-jarige bestuurder ontving een boete voor het onveilig vervoeren van het kind. Een 26-jarige vrouw, die in de kofferbak zat, werd eveneens beboet voor het verkeerd zitten op een niet-toegestane plaats. Hoewel de bestuurder nog een boete kon krijgen, gaf de politie hem enkel een waarschuwing, gezien hij al eerder was beboet voor onjuist vervoer van het kind.