Twee minderjarige jongens aangehouden na zinloos geweld

Twee minderjarige jongens aangehouden na zinloos geweld

Geplaatst op 10 augustus 2023, om 07:25 uur

HELMOND – Op dinsdagmiddag rond 17.20 uur ontving de politie een oproep om naar Dierdonkpark in Helmond te gaan. Bij de Albert Heijn was een man aangevallen door twee jongens en had verwondingen in zijn gezicht opgelopen.

Vier jongens werden gecontroleerd door de ter plaatse gekomen agenten op de Braakse Bosdijk. Op dat moment was niet onmiddellijk duidelijk dat twee van hen betrokken waren bij de aanval op de man. Er werden foto’s gemaakt en gegevens genoteerd. Nader onderzoek op de locatie bevestigde de betrokkenheid van de gecontroleerde jongens bij het incident. Aanvankelijk werd het slachtoffer zonder aanleiding beledigd. Toen hij besloot hier niet op te reageren, benaderden twee jongens hem en sloegen hem herhaaldelijk.

Op toestemming van de Officier van Justitie volgde de buiten heterdaad aanhouding van de verdachten. Op dezelfde dag werd een van de verdachten thuis gearresteerd. De andere verdachte meldde zich op woensdag bij het politiebureau met zijn ouders, na meerdere huisbezoeken door de politie. Beide verdachten, die minderjarig zijn, worden beschuldigd van openlijke geweldpleging.

De verdachten zijn momenteel in hechtenis voor verder onderzoek en zullen op een later tijdstip worden verhoord.

Foto: Politie Helmond