Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding van 15-jarige jongen

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding van 15-jarige jongen

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 10:41 uur

ZAANDAM – Bij de aanhouding van een 15-jarige Amsterdammer in Zaandam heeft een agent maandag een waarschuwingsschot gelost, maakte de politie dinsdag bekend. De jongen had een voorwerp bij zich dat leek op een vuurwapen.

Bij de politie was eerder op de dag een melding binnengekomen over een groep jongeren met een vuurwapen. Toen de politie de jonge Amsterdammer zag op de Dodonaeusstraat, gedroeg hij zich verdacht en probeerde hij een tas uit het zicht van agenten te houden, aldus de politie.

De 15-jarige sloeg vervolgens op de vlucht en probeerde de tas weg te gooien. Nadat een agent het waarschuwingsschot had gelost, staakte de jongen zijn vlucht en kon hij worden aangehouden.

Door: ANP