Man (24) gearresteerd: was op de vlucht na gijzeling en marteling in drugsmilieu

Man (24) gearresteerd: was op de vlucht na gijzeling en marteling in drugsmilieu

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 17:40 uur

BOEDAPEST – De Hongaarse politie heeft een man opgepakt die gezocht werd vanwege de gijzeling en foltering van een Nederlander eerder dit jaar in Ravels in de Belgische provincie Antwerpen. Dat meldt het Antwerps openbaar ministerie.

De politie trof de man, een 24-jarige Rwandees, aan in een appartement in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Hij is al de vierde verdachte in de zaak. Eerder werden drie anderen gearresteerd, twee Nederlanders en een Surinamer.

Het slachtoffer, een 37-jarige Nederlander, werd in februari zwaargewond aangetroffen in de Belgische grensgemeente. Hij had onder meer snij- en steekwonden en miste een vinger. Vermoedelijk ging het om een afrekening binnen het drugsmilieu.

België heeft Hongarije om de overlevering gevraagd van de Rwandese man.