61-Jarige man veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor neerschieten vriendin na ruzie

61-Jarige man veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor neerschieten vriendin na ruzie

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 18:10 uur

BRABANT – Een 61-jarige man uit Curaçao is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Hij schoot in oktober 2022 met een revolver van korte afstand op zijn voormalige partner in Valkenswaard. De kogel schampte haar ter hoogte van haar borststreek. Direct nadat dit was gebeurd, rende ze naar de buren. Daar belde de buurman het alarmnummer. De dag na de schietpartij vond zij een revolver onder het bed, in een schoen van de verdachte. Het slachtoffer wees onmiddellijk de verdachte aan als dader.

De verdachte verklaarde echter dat hij in die bewuste nacht – toen het slachtoffer midden in de nacht thuis kwam – buiten stond omdat het slachtoffer hem had weggestuurd. Hij sliep daar af en toe nog, als ze geen ruzie hadden. Met de schietpartij had hij niks te maken, dit heeft het slachtoffer bij zichzelf gedaan, verklaarde de verdachte.

Naast de gevangenisstraf is hem een contact- en locatie verbod opgelegd met het slachtoffer voor 5 jaar. De rechtbank achtte zijn verweer dat het slachtoffer zichzelf had verwond ongeloofwaardig. Bewijs omvatte WhatsApp-berichten waarin de man op de hoogte was van de kogel en DNA op de gebruikte revolver. Hij moet ook behandeling ondergaan en een schadevergoeding betalen.

Foto’s: Rico Vogels