Man (22) met vuurwapen loopt op opmerkelijke manier tegen de lamp op station

Man (22) met vuurwapen loopt op opmerkelijke manier tegen de lamp op station

Geplaatst op 7 augustus 2023, om 12:14 uur

ARNHEM – Op zaterdag is een 22-jarige man uit Arnhem gearresteerd op station Arnhem Centraal omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. Het opvallende aan de situatie was dat een medewerker van NS zag dat de man het vuurwapen liet vallen en weer oppakte voordat hij de trein instapte.

Deze ongebruikelijke handeling trok de aandacht van de medewerker, die vervolgens de politie informeerde. Kort daarna doorzochten agenten de trein en ontdekten dat de 22-jarige Arnhemmer daadwerkelijk een handvuurwapen bij zich had. Getuigen vertellen tegenover De Gelderlander dat een aanzienlijk aantal politieagenten de man uit de trein haalde.

De arrestatie vond plaats omdat de man de wapen- en munitiewet had overtreden. Volgens de politie verzette de Arnhemmer zich ook tijdens zijn aanhouding.