Code geel vanwege zware regen en windstoten

Code geel vanwege zware regen en windstoten

Geplaatst op 6 augustus 2023, om 10:56 uur

BINNENLAND – Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Drenthe en Overijssel vanwege aanhoudende regen en onweersbuien. In het westen regent het al intensief en dit zal de komende uren voortduren. Vanaf 14.00 uur worden er in het oosten krachtige onweersbuien verwacht.

De onweersbuien in het oosten kunnen gepaard gaan met aanzienlijke regenval, wat lokaal kan leiden tot mogelijke wateroverlast. Deze buien zullen tegen het midden van de avond geleidelijk wegtrekken.

In de loop van de middag en avond zal het stevig gaan waaien langs de kust van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Windstoten van ongeveer 80 kilometer per uur worden verwacht uit het noordwesten. In de avond zullen de windstoten afnemen.

Er is momenteel al hevige regenval in gebieden zoals rond Amsterdam, wat leidt tot overmatig water op de wegen. De brandweer heeft aangegeven dat dit heeft geleid tot veel telefoontjes naar de meldkamer, maar verzoekt mensen om alleen 112 te bellen in geval van direct gevaar.

Vanwege het onstuimige weer is de A27 in het westen van Brabant afgesloten tussen Geertruidenberg en Nieuwendijk, omdat er water op de weg blijft staan, zoals gemeld door de ANWB op sociale media.