Vijf kinderen onwel na buitenspelen, slachtoffers met spoed naar ziekenhuis

Vijf kinderen onwel na buitenspelen, slachtoffers met spoed naar ziekenhuis

Geplaatst op 5 augustus 2023, om 20:41 uur

DEN HAAG – Op zaterdagavond zijn vijf kinderen in Den Haag onwel geworden nadat ze buiten aan het spelen waren, om redenen die nog niet bekend zijn. De getroffen kinderen, in de leeftijd van vier tot veertien jaar, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een van de kinderen testte positief bij een speekseltest die door de politie werd afgenomen.

De hulpdiensten werden kort voor 19.00 uur massaal opgeroepen nadat er melding was gemaakt van mogelijke koolmonoxidevergiftiging. De brandweer heeft de woningen onderzocht op de aanwezigheid van koolmonoxide, maar de metingen waren negatief, volgens een woordvoerder. Zes ambulances werden ingezet om de slachtoffers naar het ziekenhuis te vervoeren voor verder onderzoek naar de oorzaak van hun malaise. De betrokken kinderen komen uit twee verschillende gezinnen.

De straat is afgesloten vanwege het lopende onderzoek. De politie zal later de kinderen die positief getest hebben ondervragen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd of gegeten, aldus de brandweer.