Veel schade door zware explosie bij juwelier

Veel schade door zware explosie bij juwelier

Geplaatst op 3 augustus 2023, om 11:13 uur

AMSTERDAM – Een zware explosie in het centrum van Amsterdam heeft donderdagochtend voor veel schade gezorgd. De explosie aan de Herenstraat nabij de Herengracht was even voor 3:30 uur. Meerdere ramen zijn door de knal ontzet en een pand is fors beschadigd.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Een persoon is lichtgewond geraakt doordat hij in het glas heeft gestaan dat overal op de grond ligt. De politie heeft de straat afgezet en een TEV medewerker (Teamleider Explosieven Veiligheid) van de politie gaat onderzoek doen of de boel veilig is.

Veel mensen die in de staat wonen hebben na de knal een verdachte man weg zien rijden op een scooter. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Michel van Bergen