UPDATE: Vrachtschip Fremantle Highway aangekomen op Eemshaven

UPDATE: Vrachtschip Fremantle Highway aangekomen op Eemshaven

Geplaatst op 3 augustus 2023, om 13:24 uur

GRONINGEN – Op donderdagmiddag arriveerde het vrachtschip Fremantle Highway rond 13.20 uur in de Eemshaven. Het schip, dat vorige week ten noorden van Ameland in brand vloog, wordt de haven binnengesleept en zal naar verwachting over ongeveer een uur aanleggen in de Julianahaven.

De Eemshaven is de meest geschikte haven vanwege de korte afstand, de aanwezige infrastructuur en de faciliteiten voor de verdere berging van het schip. In de haven is het schip veiliger en kan de lading worden gelost. Door de sleepreis zo kort mogelijk te houden, worden risico’s beperkt, bijvoorbeeld bij verslechterende weersomstandigheden.

De eigenaar van het schip blijft verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van de lading en alle bijbehorende zaken. Rijkswaterstaat behoudt echter de verantwoordelijkheid voor de waterkwaliteit. Om eventuele verontreiniging te beperken, zal er een oliegeleidend scherm rond het schip worden geplaatst. Zodra het schip aan de kade is afgemeerd, heeft Rijkswaterstaat geen rol meer bij de verdere afhandeling van het incident.

Foto’s: Venema Media