TBS met dwangverplichting geëist voor bedreiging minister Yesilgöz

TBS met dwangverplichting geëist voor bedreiging minister Yesilgöz

Geplaatst op 2 augustus 2023, om 22:14 uur

RIJEN – Een man uit Rijen die vorig jaar juni minister Yesilgöz bedreigde, wordt waarschijnlijk niet naar de gevangenis gestuurd. De officier van justitie stelt wel dat hij TBS met dwangverplichting moet krijgen.

De 66-jarige Rijenenaar Johan V stuurde de minister een handgeschreven brief van vijf pagina’s, waarin hij dreigde haar te willen ‘kapotschieten’ in het Tweede Kamergebouw of bij haar huis, of haar te doden met een ‘spuitje, bijl of handgranaat’. Hij zei ook dat hij van plan was haar buik open te snijden met een stanleymes en haar darmen op te hangen in aanmeldcentrum Ter Apel.

Tijdens de rechtszaak gaf V aan dat hij zijn medicijnen tegen schizofrenie niet had ingenomen, waardoor hij niet meer zichzelf was. Hij benadrukte dat het niet zijn bedoeling was om Yesilgöz iets aan te doen. De rechter zal over twee weken uitspraak doen.