Advocaat van verdachte roofpoging oud-voetballer Tadic wraakt rechtbank

Advocaat van verdachte roofpoging oud-voetballer Tadic wraakt rechtbank

Geplaatst op 2 augustus 2023, om 14:56 uur

AMSTERDAM – Advocaat van de verdachte van de roofpoging op oud-voetballer Tadic wraakt woensdagmiddag de rechtbank. De strafzaak tegen verdachte Mohamed F. (20) zou woensdagmiddag worden behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank Amsterdam.

De zitting is voorlopig “on hold” gezet vanwege het wrakingsverzoek, dat schriftelijk door de raadsman is ingediend. De advocaat heeft de redenen voor het verzoek niet toegelicht. Het Openbaar Ministerie moet nog reageren op het wrakingsverzoek, en de rechtbank moet bepalen of dat achter gesloten deuren zal gebeuren. Advocaten kunnen een rechtbank wraken als ze menen dat de rechtbank vooringenomenheid heeft getoond.

In juli vorig jaar raakte Tadic lichtgewond bij een gewelddadige poging tot straatroof. Hij werd benaderd door twee mannen met helmen, maar wist te ontsnappen zonder dat de verdachten iets buitmaakten. De medeverdachte van F. is eerder dit jaar al veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.