Drie aanhoudingen na vernieling LHBTIQ+-vlaggen

Drie aanhoudingen na vernieling LHBTIQ+-vlaggen

Geplaatst op 31 juli 2023, om 19:10 uur

Zandvoort – Op zondag zijn drie mannen aangehouden na het vernielen van meerdere LHBTIQ+-vlaggen op en rondom de boulevard in Zandvoort. Naast de vernieling scandeerden zij ook leuzen tegen de LHBTIQ+-community. De vlaggen hingen op de boulevard als versiering voor het driedaagse festival Pride at the Beach, dat zondag begon.

Strafverzwaring

Discriminatie is niet toegestaan en hier treedt de politie tegenop. Als een vernieling of andere overtreding plaatsvindt uit discriminerende overtuigingen of gedragingen, kan dit leiden tot strafverzwaring. De discriminatie wordt dan namelijk als een extra strafbaar feit gezien. De drie verdachten, mannen tussen de 26 en 30 jaar oud, worden naast vernieling dus ook verdacht van discriminatie.