Vrouw krijgt tbs na dood steken hondje en brand stichten in appartement

Vrouw krijgt tbs na dood steken hondje en brand stichten in appartement

Geplaatst op 27 juli 2023, om 17:15 uur

ZUPTHEN – Een 43-jarige vrouw uit Zwolle stak in December haar hond dood en stichtte brand in haar eigen appartement. Ze verklaarde dat ze niet meer logisch kon nadenken door een psychose als gevolg van het stoppen met medicatie voor haar langdurige psychische problemen.

Ze krijgt geen celstraf of taakstraf, maar wordt wel veroordeeld tot een tbs-behandeling met voorwaarden. Deskundigen oordeelden dat ze ontoerekeningsvatbaar was tijdens de gebeurtenissen. De vrouw wordt opgenomen in een kliniek en kan in de toekomst mogelijk deels zelfstandig wonen als ze zich voor langere tijd aan de voorwaarden houdt en psychiatrisch stabiel is.

De rechter oordeelt dat het opleggen van een cel- of taakstraf niet terecht is. De feiten kunnen niet aan de verdachte worden toegerekend.