Loslopen Amerikaanse Stafford-honden vallen mensen aan

Loslopen Amerikaanse Stafford-honden vallen mensen aan

Geplaatst op 27 juli 2023, om 11:02 uur

RHEDEN – De politie zoekt getuigen van een heftig incident in Rheden waarbij twee mensen zijn gebeten door agressieve honden.

Het incident vond plaats op zondag 9 juli rond 19.15 – 19.45 uur in de buurt van de Beatrixlaan meldt studio Rheden. Twee loslopende Amerikaanse Stafford-honden vielen andere honden aan en beten ook twee mensen, die lichte verwondingen opliepen. Het incident heeft veel indruk gemaakt op de buurtbewoners. De oorzaak van het incident is nog onbekend en wordt momenteel onderzocht. Volgens buurtbewoners zou er mogelijk sprake zijn van een meningsverschil tussen de eigenaar van de honden en andere buurtbewoners. Bewoners hebben aangegeven overlast te ervaren van de hard blaffende, agressieve honden en hun eigenaar.

De politie doet onderzoek naar de reden waarom de honden losliepen en is op zoek naar camerabeelden en getuigen om meer informatie te verzamelen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Foto: Ter Illusie