Twee Nederlandse mannen (25&33) overleden in Frankrijk na kano-ongeluk

Twee Nederlandse mannen (25&33) overleden in Frankrijk na kano-ongeluk

Geplaatst op 27 juli 2023, om 08:23 uur

DIENVILLE– De twee Nederlandse mannen die woensdag zijn omgekomen door een kano-ongeluk in een kanaal in het Franse departement Aube komen uit Zuid-Holland. Dit zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze waren 25 en 33 jaar. BuZa verleent consulaire bijstand aan de naasten “in deze moeilijke tijd”, aldus een woordvoerder.

De mannen maakten deel uit van een groep van dertien Nederlandse vakantiegangers, meldden Franse media eerder. Het zouden zwagers zijn uit de Alblasserwaard. BuZa kan dit niet bevestigen. Ook zegt BuZa niets over de toedracht van het ongeval.

Volgens Franse nieuwssites huurde de groep in Dienville kano’s. Ze zouden daarmee naar een stuk van een kanaal bij Mathaux zijn gevaren dat als gevaarlijk wordt beschouwd. De groep kwam daar in draaikolken terecht op een plek waar een wateraanzuigleiding loopt. Het eerste slachtoffer werd snel uit het water gehaald, maar kreeg een hartstilstand en overleed ter plekke, bericht L’Est Éclair. De tweede man werd later teruggevonden en overleden verklaard. Een 8-jarig kind zou in shock samen met een andere Nederlander naar het ziekenhuis zijn vervoerd.