Blikseminslagen hinderen treinverkeer op meerdere lijnen

Blikseminslagen hinderen treinverkeer op meerdere lijnen

Geplaatst op 26 juli 2023, om 11:49 uur

UTRECHT – Op meerdere spoorlijnen is woensdagochtend het treinverkeer ontregeld door blikseminslag. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Nijmegen en Den Bosch en Utrecht kwam in de ochtend volledig stil te liggen. Tussen Schiphol, Amsterdam en Utrecht kunnen door blikseminslag minder intercity’s rijden, laat de NS weten. Daar valt de vertraging relatief mee, met ongeveer een kwartier.

Blikseminslagen bij Oss en in de buurt van Geldermalsen hebben meer impact. Daar kunnen tijdelijk helemaal geen treinen meer rijden. De NS heeft bussen ingezet. Op de lijn van Utrecht naar het zuiden duurt dat naar verwachting tot 12.30 uur, de lijn van Den Bosch naar Nijmegen blijft waarschijnlijk nog een uur langer platliggen. “We werken hard aan het herstel”, laat spoorbeheerder ProRail weten.

Door: ANP