Ravage na ongeluk met vier auto’s en vrachtwagen

Ravage na ongeluk met vier auto’s en vrachtwagen

Geplaatst op 25 juli 2023, om 18:21 uur

EINDHOVEN – Op dinsdagmiddag rond 15.00 uur heeft er op de A2 ter hoogte van Eindhoven een ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij vier auto’s en een vrachtwagen betrokken waren.

Het incident vond plaats tussen de knooppunten Batadorp en De Hogt. Als gevolg van het ongeluk moest de weg in de richting van het zuiden worden afgesloten, maar het verkeer kon nog wel gebruikmaken van de vluchtstrook om langs het ongeval te rijden. Hierdoor ontstond ongeveer een halfuur vertraging, volgens de Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Meerdere voertuigen zijn beschadigd geraakt en hebben berging nodig, wat het heropenen van de weg bemoeilijkt. Op de parallelweg N2 en op de A2 in de richting van het noorden ontstonden ook kleinere files als gevolg van het ongeluk. Hulpdiensten, waaronder de politie, brandweer en meerdere ambulances, kwamen snel ter plaatse. Er zijn geen ernstige gewonden gemeld, maar de ravage is aanzienlijk en meerdere voertuigen hebben aanzienlijke schade opgelopen.

De exacte oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, en het is nog onduidelijk wanneer de weg weer volledig vrijgegeven kan worden.