Grote brand in loods met stro

Grote brand in loods met stro

Geplaatst op 25 juli 2023, om 18:01 uur

DE PUNT – In De Punt (Drenthe) woedt een grote brand in een loods gevuld met stro, en dit heeft geleid tot een hevige vuurzee. De brand bevindt zich ten oosten van de A28 en heeft gezorgd voor veel rookontwikkeling.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft een waarschuwing afgegeven aan iedereen in het gebied, met het verzoek om uit de buurt te blijven. Bovendien wordt geadviseerd om ramen, deuren en ventilatie te sluiten als er rook wordt waargenomen. Een NL-Alert wordt verzonden naar het gebied waar de rook zich verspreidt. In Zuidlaren hebben mensen al gemeld dat ze de brandgeur kunnen ruiken.

Op dit moment is de oorzaak van de brand nog onduidelijk, maar de veiligheidsregio heeft bevestigd dat er geen asbest aanwezig is.

Foto’s: Venema Media