Politie lost schoten bij aanhouding

Politie lost schoten bij aanhouding

Geplaatst op 25 juli 2023, om 20:02 uur

Dordrecht – Agenten losten afgelopen maandag twee schoten, nadat een verdachte die vermoedelijk in het bezit was van een vuurwapen, niet voldeed aan de bevelen die zij gaven. Nadat er een waarschuwingsschot was afgevuurd, werd er gericht geschoten. De verdachte raakte niet gewond en kon hierna worden aangehouden.

Die maandagavond rond 20.00 uur werd door agenten van Team Parate Eenheid, een verdachte gesignaleerd op de Nassauweg.  De man stond gesignaleerd voor bedreiging en zou een vuurwapen hebben. Hierop werd de procedure BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) gestart om de verdachte aan te houden. Tijdens de procedure volgde de verdachte de gegeven bevelen niet op. Hierna zijn de twee schoten gelost.

De verdachte, een 35 jarige man uit Dordrecht, kon vervolgens worden aangehouden en werd overgebracht naar een politiebureau. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen. Op het bureau verzette hij zich tijdens zijn insluiting. De verdachte wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.