Partij cocaïne ter waarde van 40 miljoen onderschept na tip

Partij cocaïne ter waarde van 40 miljoen onderschept na tip

Geplaatst op 25 juli 2023, om 19:23 uur

ROTTERDAM – Vandaag werd door de opsporingsdiensten in de Rotterdamse haven een partij van 525 kilo cocaïne aangetroffen op een schip dat op het punt stond te vertrekken. De partij vertegenwoordigt een straatwaarde van bijna 40 miljoen euro.

In de nacht van maandag op dinsdag kwam bij de meldkamer van de Rotterdamse politie een tip binnen dat in een lege container een hoeveelheid drugs zou zitten. De Zeehavenpolitie en de douane ondernamen meteen actie en konden al snel het schip en de container identificeren.  De container werd van het schip gehaald en gecontroleerd. Er werden 27 zakken met 525 pakketten aangetroffen.

Foto: Openbaar Ministerie